Üdvözöljük!

Kérjük, válasszon időpontot ingyenes kamarai tanácsadásainkra.

Az oldal átalakítás alatt áll, kérjük telefonon kérjen időpontot kollégáinknál.


A Békés vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elérhetőségei

Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefon: +36-66-324-976
Telefon: +36-20-939-4677
Telefon: +36-70-611-9085
Fax: +36-66-451-775
E-mail: bmkik@bmkik.hu
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő-Csütörtök : 8.00-16.00
Péntek : 8.00-14.00
Szombat, Vasárnap : nincs ügyfélfogadás


A BVKIK Szolgáltatásairól

Vegye igénybe a kamaránk által biztosított térítésmentes szolgáltatásokat!
Tájékozódjon első kézből a kamaránk által felkért szakértőktől.

Megspórolhatja a várakozást, ha időpontot egyeztet. Regisztráljon előzetesen ITT , vagy kollégánk segítségével, telefonon

Az ingyenes tanácsadások helyszíne minden esetben kamaránk székháza: Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Önkéntes tagjaink több esetben többletszolgáltatást vehetnek igénybe. Legyen Ön is kamarai tag!

Tájékoztatjuk, hogy az alábbi ingyenes szolgáltatásainkat azon vállalkozók/vállalkozások vehetik igénybe, akik rendezett kamarai tagsággal rendelkeznek, vagy eleget tettek törvényben előírt regisztrációs kötelezettségüknek, a Békés vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartásában szerepelnek, és a kamarai közfeladatok ellátásához évente az 5 000 forintos kamarai hozzájárulást megfizették.

1. Számviteli és adótanácsadás: minden páros héten, szerdán 8.30-tól 13 óráig.
A kamarával szerződésben álló okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó útján, rendszeres ügyfélfogadáson segítjük a vállalkozásokat számvitel és adózás területén konzultációval, általános tájékoztatással. A tanácsadás keretében a szakértő meghallgatja az ügyfelet, áttekinti a rendelkezésre álló dokumentumokat és ezek alapján tájékoztatást ad az alkalmazandó jogszabályok megfelelő jogszabályhelyeiről (alapszolgáltatás), és ezen túlmenően konkrét megoldási/könyvviteli, elszámolási megoldásra is javaslatot tesz (önkéntes kamarai tagi szolgáltatás).
A számviteli és adótanácsadást a kamara székházában, minden páros hét szerdai napján 8.30 órától 13.00 óráig lehet igénybe venni.
Évente négyszer szakmai fórumot tartunk a beszámolásokhoz és a törvényi változásokhoz kapcsolódóan.
2. Jogi tanácsadás: minden páros héten, pénteken 8.30-tól 13 óráig, legközelebb március 10-én.
A kamarával szerződésben álló ügyvédi iroda útján rendszeres ügyfélfogadáson segítjük a vállalkozásokat bármely jogi – bírósági vagy hatósági – kérdésben konzultációval, általános segítségnyújtással, tájékoztatással. A jogsegélyszolgálat keretében az ügyvédi iroda felveszi a tényállást, ennek során meghallgatja az ügyfelet, megszemléli a rendelkezésre álló iratokat. Ezt követően közli jogi álláspontját, tájékoztatást ad arról, hogy a tényállás alapján az ügy mely jogság körébe tartozik, arra vonatkozóan milyen megoldás létezik, mi a jogérvényesítés fóruma (bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció).A jogsegélyszolgálatot a kamara székházában, minden páros hét pénteki napján 8.30 órától 13.00 óráig lehet igénybe venni.
Az aktuális törvényi, jogszabályi változásokról hetente kivonatot készítünk és küldünk elektronikus úton tagjaink számára.
3. Üzleti partnerkeresés - Üzlet @ Hálón (www.uzletahalon.hu) portálon
Az Üzlet@Hálón a kereskedelmi és iparkamarák b2b platformja, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók. A portál egy üzleti információs hálózat, amely kapcsolatokat alakít ki vállalatok és ügyfelek, vásárlók között.
A kamarai tagok és regisztrált vállalkozások a bejelentkezést követően elhelyezhetik üzleti ajánlataikat, cégprofiljukat a portálon. A cégek bemutathatják tevékenységeiket, termékeiket, illetve felvehetik a kapcsolatot az általuk keresett termékeket és szolgáltatásokat kínáló egyéb vállalkozásokkal is. A feltöltött ajánlatok maximum 3 hónapig érvényesek, de meghosszabbíthatóak.
A honlap tartalma korlátozottan, bejelentkezés nélkül is böngészhető, így azon (nem kötelezett) vállalkozások és szervezetek is elérik a regisztrált és tagvállalkozások ajánlatait, akiknek nincs lehetőségük bejelentkezni a rendszerbe. A honlapon a regisztrált vállalkozások által közzétett ajánlatokon kívül belföldi és nemzetközi gazdasági hírek, valamint egyéb, külföldi, magyar vonatkozású ajánlatok gyűjteménye is megtalálható, továbbá lehetőség van feliratkozni az üzleti ajánlat hírlevélre, ahol beállítható, hogy milyen típusú (keres-kínál) és ágazatú ajánlatokban érdekelt a vállalkozó. A honlapon keresztül elérhető még a regisztrált vállalkozások adatbázisa és az építőipai nyilvántartásban szereplő vállalkozások is.
4. pályázatfigyelés - Kamarai pályázat- és rendezvényfigyelő rendszer az Üzlet @ Hálón (www.uzletahalon.hu) portálon
A szolgáltatás célja, hogy rendszeresen tájékoztatni tudjuk a vállalkozásokat az új pályázati lehetőségekről, közbeszerzési kiírásokról, illetve a kamarai rendezvényekről, képzésekről és kiállítási lehetőségekről.
A rendszerbe való belejelentkezést követően lehetőség van különböző témakörök megjelölésére, melyek később módosíthatóak.
A szolgáltatás heti három alkalommal küld hírleveleket a megjelölt témákban. A hírlevelek tartalmához pályázati kiírások terén a főbb online pályázatkiíró platformok (pl. NFÜ, Közbeszerzési Értesítő, a vármegyei önkormányzatok honlapjai stb.), míg rendezvényeknél a területi kamarák és az MKIK weboldala szolgálnak az információk bázisául.

A feltételekről A fent említett mindkét felületre a rendezett regisztrációjú vállalkozások léphetnek be – közvetlenül a www.uzletahalon.hu, vagy a BMKIK honlapján (www.bmkik.hu) keresztül az Üzlet @ Hálón linkre kattintva – az adószám és az online regisztrációs felületen (kamreg.hu) megadott jelszóval. Aki még nem rendelkezik jelszóval, szintén a kamreg.hu honlapon tud igényelni. Adószám megadását követően a "Nem tudom jelszavam" gombra kattintva kérhető új jelszó. Ezt követően az adatlapon megadott e-mail címre érkezik egy e-mail, amelyben található linken megadhatja jelszavát.

Mint ismert
A "Gazdasági kamarákról" szóló törvény 2012-es módosítása értelmében a gazdálkodó szervezetek kötelesek – székhelyük szerint – kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni és a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni, a kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtani.

Lényeges, hogy a kamarai tagság továbbra is önkéntes maradt, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem váltak kamarai taggá.

Az önkéntes kamarai tagok számára a befizetett tagdíjból a kamarai hozzájárulás összege levonható.